BEHANDELINGEN

fysiotherapie-java-behandelingen-2-darken

Fysiotherapie

Het accent in de praktijk ligt op de zogenaamde ‘hands-on’ benadering in combinatie met actieve oefentherapie. Hands-on houdt in: mobilisatie-, frictie-, massage-, en rektechnieken. Behalve voor ‘gewone’ therapie kunt u bij ons ook terecht voor (sport-) revalidatie. Rugscholing en knierevalidatie  behoren tot de specialismen van de praktijk.

Medical Taping

Medical Taping is de toepassing van kinesiotape om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en het beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Dry Needling

Dit is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specieke punten zgn: ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.